Fietsen en wandelen

Fietsroute

017 De vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker heeft een nieuwe fietsroute gemaakt die u langs interessante gebieden in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp voert. Deze route voert u tevens langs de informatieborden die de NMP op verschillende plaatsen in de gemeente heeft geplaatst en langs een aantal vogelkijkpunten. Het is een fietstocht van 30 km lang die ook naar believen langer is te maken of in te korten is.

Met dank aan Sonja Hardenbol, Han Klein en Cees Kerkhof, die de fietskaart hebben gerealiseerd, ondersteund door Gerard de Hoog voor de vogelfoto’s, Telstar Uitgeverij voor de vormgeving, gemeente Pijnacker-Nootdorp voor de kaart en Fonds 1818 voor een financiële bijdrage.

De leden hebben deze fietskaart reeds ontvangen als uitneembare middenpagina’s van De Verderkijker van mei 2019. Er zijn ook losse exemplaren beschikbaar.

Als u ook lid wordt, ontvangt u ook een gedrukt exemplaar.
Stuur een email naar
Downloaden kan inmiddels ook: klik hier.

Er is ook nog een fietsroute die u door een groter gebied voert rondom Pijnacker-Nootdorp: De Buytenhoutroute. Deze treft u op de site van route.nl

Wandelroute Natuur4daagse 21 september 2008

Ackerdijk PijnackerEen aantal jaren heeft NMP samen met KNNV, IVN en de Midden-Delfland Vereniging de Natuur4daagse georganiseerd. Op 4 zondagen in september konden deelnemers kennis maken met het landschap en de natuur in en rond Delft. De op 21 september 2008 door NMP uitgezette wandeling door de Balij kunt u hier downloaden

Overige wandelroutes

dotterbloem-nico-van-der-helmHet buitengebied van de gemeente Pijnacker-Nootdorp biedt volop gelegenheid voor korte en langere wandelingen door interessante landschappen met kans op het waarnemen van interessante dieren en planten. Dit kan natuurlijk op eigen gelegenheid worden gedaan, maar er lopen ook officiële wandelroutes door de mooiste plekjes in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp. Het “Groene Hartpad” is een door de vereniging Nivon uitgezet “streekpad” dat onderdeel is van het nationale netwerk van lange-afstandswandelpaden (LAW). De route loopt van Delft langs Zoetermeer, Alphen a/d Rijn en Woerden naar IJsselstein bij Utrecht en van daar langs Schoonhoven, Rotterdam, Berkel en Rodenrijs en Vlaardingen terug naar Delft. De route is bewegwijzerd met geel-rode markeringen. De complete routebeschrijving met gedetailleerde kaarten is te vinden in het boekje “Groene Hartpad” (ISBN 90-70601-78-8), uitgegeven door Nivon (voor meer informatie www.nivon.nl).