Uitgevoerde klussen

Zaterdag 16 februari 2019 – Knotten in Delfgauw

Op deze zaterdag hebben we de wilgen en essen aan de binnenzijde van de laan bij de boerderij van de familie Rodenburg aan de Zuideindseweg in Delfgauw geknot. Er waren gelukkig veel mensen aanwezig voor het vele werk, het weer was prima en de sfeer was goed.

Takken versnipperen (foto Robert Gaarlandt)
Eer van je knotwerk (foto Robert Gaarlandt)
Buiten genieten (foto Robert Gaarlandt)

19 december 2018 – Knotten bij Sonneveld

Op 19 december 2018 zijn de wilgen op de voormalige boerderijlocatie van Sonneveld, naast de N470 geknot. De takken zijn verwerkt in een takkenril. Zo’n langwerpige takkenhoop wordt door veel dieren en vogels als schuilplek gebruikt.

Takken op rillen zetten (foto Bernard Nanninga)

6 december 2017 – Boompjes rooien in De Groene Keijzer

Op woensdag 6 december hebben we in De Groene Keijzer, het compensatiegebied langs de N470 in de Zuidpolder van Delfgauw,  jonge boompjes uitgetrokken. Dit om te voorkomen dat het dicht groeit bomen en struiken.

1 april 2017 – Visdiefeilandjes Groene Keijzer  

Op zaterdag 1 april werden de visdiefeilandjes die in het water liggen bij De Groene Keijzer (het compensatiegebied langs de N470) schoongemaakt en de schelpen die daarop liggen, vernieuwd.

11 februari 2017 – Opvullen oeverzwaluwwand

foto zwaluwwandIn de Pijnackerse wijk Tolhek is bij de aanleg van de wijk op initiatief van NMP een oeverzwaluwwand gerealiseerd. Hier wordt jaarlijks in gebroed door een grote groep oeverzwaluwen, die onder andere fourageren boven de Groenzoom aan de andere kant van de N470. Omdat oeverzwaluwen graag in nieuw gegraven nestgangen broeden, moeten de oude gangen iedere winter opgevuld worden met vers leemzand. Op 11 februari hebben we deze klus weer geklaard.

 21 januari 2017 – Wilgen geknot in de Zuidpolder

Wilgen knotten 1Op zaterdag 21 januari heeft een tiental vrijwilligers in het westelijk deel van de Zuidpolder, vlak bij de Zuideindseweg tussen Delfgauw en Oude Leede, een groep wilgen geknot die nodig aan onderhoud toe was. Het weer was fris maar stralend en het werk vlotte goed. We begonnen om half 10 en waren om 3 uur klaar. De wilgen knoten 2wilgentakken zijn met motorzagen afgezaagd en vervolgens versnipperd. De snippers zullen in de Ackerdijkse Plassen worden gebruikt voor het onderhoud van paden in het gebied. Dank aan alle vrijwilligers en aan Gerard de Hoog en Marleen Lekkerkerk voor de organisatie van het materieel, de professionele leiding en de lekkere soep.

15 December 2016 – Wilgen geknot in de Noordpolder

Op donderdag 15 december 2016 zijn de wilgen bij het gemaaltje in de Noordpolder geknot. De takken zijn op rillen gelegd, zodat vele kleinere vogels en zoogdieren daar schuilgelegenheid en voedsel kunnen vinden. De klus was in een paar uur geklaard en tussendoor werd nog voor soep gezorgd dat we binnen in het gemaaltje nuttigden.