Richard Smokers

Ik ben geboren en getogen in Eindhoven en via omzwervingen langs Nijmegen en Amsterdam in 1996 in Pijnacker geland. Tot mijn grote verbazing bleek er in het drukste deel van Nederland heel veel natuur te beleven, vooral wat betreft vogels. Ik heb vanaf mijn jonge jaren grote interesse in natuur gehad, maar ben er eigenlijk pas hier in Pijnacker en omgeving echt actief iets mee gaan doen. Er is hier in de buurt in de afgelopen jaren veel natuur verdwenen, maar nog steeds is Pijnacker-Nootdorp op de kaart van Zuid-Holland goed te herkennen aan de cirkel van groene gebieden er omheen. Het is meer dan de moeite waard om te proberen zoveel mogelijk daarvan te behouden. Allerlei ruimtelijke ontwikkelingen zijn natuurlijk niet tegen te houden. Maar door als NMP de natuur een stem te geven denk ik wel dat de uiteindelijke plannen beter uitpakken voor natuur en milieu dan ze zonder onze inzet gedaan zouden hebben.

Na een aantal jaren meewerken binnen de vereniging aan o.a. de website en allerhande beleidszaken, ben ik in 2009 eindelijk maar eens in het bestuur van NMP gestapt. Ik beheer de website van de vereniging en bemoei me binnen het bestuur met onderwerpen op het gebied van o.a. klimaat, verkeer en luchtkwaliteit. In 2014 heb ik de voorzittershamer overgenomen van Nico van der Helm.

In het dagelijks leven houd ik me bij TNO in Delft bezig met onderzoek en advisering op het gebied van duurzame mobiliteit. Mijn interesse voor duurzaamheidsonderwerpen is dan ook niet vreemd. Hoewel het soms nuttig is om werk en privé te scheiden, geeft het mij in dit geval juist veel voldoening om de kennis en ervaring uit mijn werk in te kunnen zetten ten behoeve van mijn eigen woonomgeving.