Birdingplaces.eu: Beter vogels kijken in Europa

Twee opgetrokken wenkbrauwen als je de vraag stelt: ‘Zijn er hier in de buurt misschien leuke plekken om vogels te kijken?’ Vogels wat? De medewerker van het lokale toeristenbureau kijkt je vragend aan… En verwijst je vervolgens naar de eendenvijver in het stadspark…

Komt dit je bekend voor? Het vinden van leuke vogelkijkplekken kan in Europa soms erg lastig zijn. Meestal kan de lokale bevolking je niet echt helpen omdat ze niet echt begrijpen wat een vogelaar precies zoekt. Maar vogelaars weten dat wel!

De homepagina van birdingplaces.eu

Daar komt Birdingplaces.eu om de hoek kijken. Wij geven vogelaars de mogelijkheid leuke vogelplekken te vinden en te delen. Met alle details die je nodig hebt om een paar uur lekker vogels te kijken. Het idee achter Birdingplaces.eu is dat je als vogelaar je collega-vogelaars uit andere regio’s of andere landen helpt met jouw kennis. Door mooie vogelkijkplekken te delen uit je eigen regio of mooie plekken die je hebt ontdekt in het buitenland. Op die manier kunnen we allemaal genieten van de duizenden mooie vogelplekken in heel Europa. De voertaal op Birdingplaces.eu is Engels, maar we hebben alle vogelnamen en veel andere informatie voor het gemak al voor je vertaald in het Nederlands.

PLAATS JE FAVORIETE VOGELPLEKKEN OP BIRDINGPLACES

Het plaatsen van vogelgebieden op onze website is heel gemakkelijk en leuk om te doen. En vanwege de start van Birdingplaces is er in 2020 nog een extra bonus. Iedereen die meerdere vogelgebieden toevoegt, maakt kans op het winnen van een topmodel Leica verrekijker en telescoop!
Ga naar www.birdingplaces.eu voor meer informatie.

Op deze plekken zijn al gebieden aangemeld. Je kunt zien dat iemand de Nieuwe Droogmaking, onderdeel van de Groenzoom al heeft opgegeven.