OPZOOI-DAG ruimt 750 liter rotzooi op

Tijdens de Opzooidag van 31 oktober hebben 27 mensen vrijwillig meegedaan in de strijd tegen de vervuiling van onze prachtige buitengebieden. In goede samenwerking met de gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben Vereniging Natuur & Milieu en de gemeente de handen ineen geslagen om dit te realiseren.

Weerszijden de N470 vanaf Delfgauw tot aan Lansingerland is onder handen genomen. Ook het Tolhekpark en het gebied rondom de vlinderidylle werden geruimd.
Eerdere inventarisatie van dit gebied gaf de indruk dat het wel mee zou vallen. De OPZOOI actie van 31 oktober liet echter iets anders zien. We kwamen echt van alles tegen, maar vooral blikjes, plastic flesjes en verpakkingsmateriaal. Uiteindelijk hebben we 13 vuilniszakken en een rolcontainer van 750 liter helemaal kunnen vullen met zwerfvuil.
Opvallend was dat tijdens het ruimen de vrijwilligers vaak positief werden aangesproken door voorbijgangers. Er gingen heel wat duimen omhoog.

Natuurlijk moest er rekening gehouden worden met de coronaregels van dit moment. Dat lukte goed door de 27 vrijwilligers op verschillende tijden te laten komen en te laten starten en in tweetallen te laten werken.
Omdat er zoveel aanmeldingen waren en omdat het zo positief is verlopen willen NMP een tweede dag organiseren ergens in het voorjaar van 2021. Er wordt dan weer een ander groengebied schoongeveegd.

Dank aan alle enthousiaste vrijwilligers die hebben meegeholpen, maar ook dank aan de gemeente die gratis een aanhangwagen met allerlei opruim- materialen ter beschikking stelde.