Skip to main content

Paddenstoelenexcursie NMP en IVN op 3 oktober

De herfst is begonnen, dus de paddenstoelen steken hun kopjes weer boven de grond. En je hoeft niet naar verre natuurgebieden om ze tegen te komen. Ga mee om te kijken welke soorten je kunt vinden in het groen in een gewone woonwijk. Je zult verbaasd zijn wat er in de buurt allemaal groeit. Op zondag 3 oktober ’s middags organiseert NMP een paddenstoelenexcursie in Pijnacker-Koningshof, in samenwerking met IVN Delft. De excursie staat open voor leden en niet-leden en is geschikt voor kinderen. Wel is het aantal deelnemers beperkt om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden.

Als je een klein spiegeltje of een loep meeneemt kun je daarmee onder de hoed kijken. Dat helpt bij het bepalen welke soort het is. De start van de excursie is om 14.00 uur aan het einde van de Delflanddreef, ter hoogte van Serijnenhof en Popelenburg in Pijnacker. Einde circa 15.30 uur. Meld je aan via activiteit@nmpijnacker.nl onder vermelding van het aantal personen, zodat we vooraf zicht hebben op hoeveel mensen we kunnen verwachten. Graag tot ziens!

Opzooidag op 9 oktober

Op zaterdag 9 oktober organiseren we de derde OPZOOI-actie. Ergert u zich ook zo aan al dat zwerfvuil, met name in onze natuurgebieden? We gaan dit afval samen opruimen! Dit keer gaan we aan de slag in de buurt van de molen in Oude Leede. We werken in twee tijdsblokken: van 10:00- 12:00 uur en van 12:30 tot 14:30 uur. U kunt zich via activiteit@nmpijnacker.nl opgeven voor één van de tijdsblokken. Iedereen boven de 16 jaar kan meedoen. Maximaal 24 deelnemers.

Spinnenexcursie op 31 oktober

In 2018 bracht Caroline Elfferich haar ‘Basisgids spinnen’ uit en gaf zij een lezing voor NMP. In vervolg daarop gaan we nu in klein gezelschap kijken welke soorten spinnen we in het echt vinden in Pijnacker. We gaan zoeken in de omgeving van Sporthal het Baken en aan de hand van wat vinden informatie delen over deze bijzondere dieren. Ook zullen we aandacht besteden aan insecten die we tegenkomen (want spinnen zijn formeel geen insecten, maar insecten en spinnen zijn allebei wel geleedpotigen). Tijdstip: 31 oktober van 9:00 uur tot uiterlijk 11:00 uur. Verzamelen om 9.00 uur bij Sporthal het Baken aan de Rivierenlaan in Pijnacker. Voor deelname aanmelden bij activiteit@nmpijnacker.nl (maximaal 10 deelnemers).