Skip to main content

Scouting maakt NMP-nestkasten schoon

26 februari 2023

Op 25 februari heb ik (Leo Meewisse) samen met de enthousiaste Nootdorpse scoutinggroep de 10 NMP nestkastjes schoongemaakt, die vorig jaar zijn opgehangen in hun kampeerbos aan de Noordweg / Oudeweg. Deze 10 waren onderdeel van de 58 nestkasten die NMP in 2022 cadeau heeft gekregen van de inmiddels opgeheven zangvogelvereniging "de Nachtegaal".

Na een korte uitleg over wat beheer van nestgelegenheden allemaal inhoudt, gingen we het bosgebied in voor een speurtocht om de 10 nestkastjes te vinden. Vorig jaar heb ik met een lokale vrijwilliger drie kastjes geplaatst met de benodigde instructies en hij heeft het afgemaakt. Deze man was dit jaar niet meer beschikbaar dus vandaar onze speurtocht.

Gelukkig zijn scouts daar erg goed in en hebben we ze allemaal spoedig gevonden en schoongemaakt. Tot ons genoegen was de score 100%. Het was niet moeilijk om de drukke kinderen (volgens een begeleider) bij de les te houden, want ze vonden het allemaal interessant.

Ik heb er zelf ook veel plezier aan beleefd en volgens “Hopman” Joost kunnen ze het volgend jaar helemaal zelf regelen en verslag uitbrengen. Mooi! Allemaal bedankt!

Van de 30 in Nootdorp opgehangen nestkastjes waren er 21 gebruikt, van de 18 stuks in Tolhek slechts drie, en hier dus 10. Van de 58 door de opgeheven vogelvereniging geschonken nestkastjes zijn er dus al 34 gevonden door de meesjes. Mooie score in het eerste jaar!

 

Door Leo Meewisse