Skip to main content

Verslag excursie Koornmolengat

26 september 2023

Op zaterdag 5 augustus verzamelden we om 11:00 uur bij restaurant De Roerdomp in Zevenhuizen voor de rondleiding door het Koornmolengat. Onder zeer deskundige leiding van Cor van der Lustgraaf van de Rotta-werkgroep (onze zusterorganisatie in Lansingerland) gingen we op pad.

Het Koornmolengat is een voor publiek gesloten gebied en dat maakt het altijd een beetje spannend. Wat gaan we zien wat voor het grote publiek verborgen blijft? Wat is uniek en mag niet verstoord worden?

Het sprookjesbos-achtige toegangshek versterkte die verwachting. Direct na de entree werden we opgeslokt door het groen, dat hier zeer uitbundig groeit. Nagenoeg de gehele route ging over vlonders, zodat we diep in het gebied konden doordringen en ook de broedkolonie Aalscholvers van nabij konden zien. Een unieke ervaring was het trilveen; een ‘walk over water’ ervaring.

 

Beelden zeggen meer dan woorden, dus hierbij enkele door Ellen Keizer gemaakte foto’s om je een indruk te geven van ongereptheid van dit gebied. Rotta verzorgt met enige regelmaat excursies. Meer informatie over dit gebied en de excursies: https://rotta-natuur.nl/unieke-mogelijkheid-om-het-koornmolengat-te-bezoeken/